Marokkansk i Vejle

Med to maraton på en uge skal der noget ernæring til. Mette og jeg var endt i Jylland hos min søster. Ragnhild, der bor i Trekantsområdet. Derfor var det oplagt at finde et spisested i Vejle.

Jeg havde på forhånd modtaget tre forslag fra Ragnhild. Der var egentlig ikke så stor tvivl. Restaurant Casablanca der serverer marokkansk mad så interessant ud. Der bestilte vi på forhånd bord. Det er nødvendigt da der oftest er fyldt i den lille restaurant.

Vi indfandt os. Ragnhild havde taget en vin med. Restaurant Casablanca serverer ikke alkohol, men mod betaling af proppenge, kan kunderne selv medbringe vin. Hun fik lov at drikke vinen selv da både Mette og undertegnede hold os til cola og vand.

Menukortet bød på fem forretter, et par supper, en rækker tajine-retter og fyldt marokkansk brød.

Jeg valgte en tajine-ret med kylling, couscous og grøntsager. Mette valgte den samme ret, suppleret med salte, syltet citron. På Restaurant Casablanca kommer tjeneren gerne med anbefalinger, ligesom de tilpasser retterne til de enkelte kunder.

Vi var sultne, så for at have noget at nippe til, mens hovedretterne blev tilberedt, bestilte vi to forretter som vi delte alle tre: Spicy snak-brød og syltet rød- og hvidkål med oliven og brød.
Det var en par lækre appetitvækker.

En tagine er et specielt glaceret lerfad med kegleformet låg som anvendes meget i det marokkansk køkken. Når maden er tilberede holder lerfadet på varmen og den kegleformede låg er med til at bevare råvarernes smag og aroma.

Lokalet er udsmykket med marokkansk nips og lertøj. Vi sidder ved et fire personers bord med brede bænke og en puf. Der er også lidt Humphrey Bogart og Ingrid Bergman på væggene.

Vi havde fået kniv og gaffel. Mens vi ventede på mad, spurgte vi først til marokkanske spisevaner. Det kunne tjeneren ikke svare på, da han var kurder fra Syrien. Så spurgte vi til en tekst på arabisk som stod på væggen ved vores bord. Den kunne han ikke læse, da det var gade-marokkansk.

Kort efter kom chefen for Restaurant Casablanca. Han kunne oplyse, at i Marokko spises manden med hånden, i hver tilfælde af de ældre generationer. De yngre marokkaner bruger ske. Denne oplysning fik Ragnhiold til at udskifte kniv og gaffel med ske.

Teksten på væggen var to marokkanske ordsprog. Den første havde en betydning a la det velkendte ordsprog: “Du kan ikke klippe håret af en skaldet”. Det andet handlede op perspektiv. “Du skal ikke kigge op på de der har mere, når du skal vurdere din velstand, men se på de der har mindre”. Eller noget i den stil.

Min kyllingeret var ganske varm – og ganske velsmagende. Grøntsager og couscous dannede en bund som kyllingestykkerne hvilede ovenpå.

Er du på Vejle-egnen og skal du ud at spise. Så tag på Restaurant Casablanca. Du får en autentisk oplevelse. Maden er god. Servicen er i top. Du går glad og mæt i seng.

Restaurant Casablanca
Vissingsgade 11
7100 Vejle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.