Randdal Cannonball : løb i Fredericia

Fredericia. 15. maj 2021.

Resultat

 • Distance: maraton
 • Tid: 03:48:28
 • Tempo: 05:25 min/km
 • Hastighed: 11 km

Løbsoversigt

Jeg kender ikke meget til Fredericia. For mig er det mest en by toget kører igennem mellem Århus og København – og nogle gange er det stedet hvor jeg skal skifte tog, hvis rejsen f.eks. går til Esbjerg. I bil, er Frederecia et skilt på motorvejen der hvor Lillebæltsbroen rammer Jylland.

I dag stopper Mette og jeg i Fredericia, så vi kan få hakket kommunen af i kommunenmaratonprojektet.

Her er det den lokale løbeklub “Fredericia Løbeklub” der arrangere Randdal Cannonball. Start, depot og mål er ved deres klubhus – som ligger ved FC Fredericias hjemmebane Monjasa Park. (wtf er Monjasa)

En flok friske løbere begiver sig ud i maj måneds efterårsvejr.

Inden løbes sættes i gang er der den obligatoriske løbsbriefing og gruppefoto. Så af sted. Vi løber med uret rundt om stadion til vi er på den modsatte side af idrætsanlægget. Her drejer vi af mod jernbanen og løber op til Vestre Ringvej. Ad ringvejen passeres vi hen over rangerområdet hvor der holder masser af godsvogne.

På den anden side af jernbanen løber vi ned mellem kolonihaverne i Kobbelvænget og videre rundt om Randalhave Sø og Randdal Skov. Dejligt med en grøn rute inde i byen.

Er der ikke en skurk der hedder Randal? Måske i en Olsen Bande Film eller en anden gammel dansk film. Tankerne flyver mens jeg løber rundt i området ved Randal Skov indtil Randall fra Monsters, Inc. dukker op. Det er han der spøger i baghovedet.

To løbere ved Randalhave Sø.

Nord, syd, øst, vest. Uden helt at have fornemmelsen af at have løbet helt rundt er jeg pludselig tilbage ved Vestre Ringvej. Vi skal hen over rangerområde og samme vej tilbage til stadion som vi kom af. Ved stadion fortsætter vi med uret rundt, når vi rammer depotet er vi kommet hele vejen rundt og kan fortsætte ud på næste omgang.

Rundstrækningen er fem komma noget kilometer lang og skal gennemløbes otte gange for et maraton. Jeg vil helst have lidt længere runder og lidt færre omgange, men i dag fungere det fornuftigt. Ruten er afvekslende og der er et par småbakker, så det når ikke at blive kedeligt.

Medaljer til alle.

For et par dage siden løb jeg Juhldal Bjerrede maraton ved Køge. Det blev årets langsomste maraton. I dag var der lidt mere fart i fødderne og Randdal Cannonball blev foreløbigt årets hurtigste maraton.


Randdal Cannonball # 52

 • Arrangør: Fredericia Løbeklub
 • Land: Danmark
 • Start: Vestre Ringvej 100, Fredericia
 • Distance: maraton, halvmaraton
 • Underlag: asfalt, grus, jord, græs
 • Deltagerantal: 48
 • Sko: Adidas Ultra Boost 20

Randdal Cannonball

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.