Julemaraton Kolding

Kolding. 18. december 2022.

Resultat

 • Distance: maraton
 • Tid: 03:55:16
 • Tempo: 05:35 min/km
 • Hastighed: 10,8 km/t

Løbsoversigt

Hvad skal vi dog lave på søndag midt i december? Du vil muligvis foreslå noget med at bage brunkager, klippe julehjerter eller købe de sidste julegaver. Men nej. Vi skal selvfølgelig løbe julemaraton – og det i Kolding.

Det er fint med et løb i Kolding, for så kan vi besøge Mettes far i Vejen. Og med en overnatning i Vejen kan vi sove forholdsvis længe på sådan en løbedag langt hjemmefra. Det hjælper også, at der først er start klokken ti.

Lyserødt flag
Der er masser af markeringsflag på ruten.

Vi ankommer til Kolding Motions klubhus i god tid. Her er heldigvis et opvarmet klublokale, hvor vi kan tilbringe tiden inden start i godt selskab med andre løbere. Ti i ti får vi besked på at gå udenfor. Der skal uddeles lodtrækningspræmier. Den lokale ultraløber Kristina Schou Madsen havde sponseret præmierne og der blev delt skoposer, buffs, nummerbælter og bøger ud til højre og venstre. Der er så mange præmier, at vi ikke kommer afsted til tiden – og at det usandsynlige sker: Jeg vinder en lodtrækningspræmie! Bogen Bob Graham round af Kristina Schou Madsen.

Løbere på senbelagt sti
Løbere på vej ud af det suburbane villavejsmiljø og ud på den smukke del af ruten.

Lidt forsinket kommer vi af sted. Vi løber på cykelstien langs Bramdrupskovvej. Vi drejer væk fra Bramdrupskovvej ved Kirsebærvej. Herefter følger en rundtur på de små stier og veje i forstaden Bramdrup.

Ved Løkken skifter omgivelserne fra suburbanvillakedsomhed til skøn natur. Landskabet åbner sig op til et storslået view ud over Banansøerne. Ikke længe efter ramme vi rutens fornøjelige nedløb til stierne i Kolding Skov. Vi vender rundt for enden af Marielundsøen i Marielundskoven, herfra løber vi tilbage til start.

En runde er et kvartmaraton langt. Så jeg skal fire gange rundt, mens Mette må nøjes med to runder. Som beskrevet består ruten af to forskellige, nærmest lige lange, landskaber: Villaforstad og skov/natur. Jeg er fan af den sidste halvdel. Når der er et fedt nedløb, må det nødvendigvis også gå opad og der er lidt højdemeter på ruten. Men det mest udfordrende i dag er underlaget, som byder på en del sne og lidt is.

Landskab med lavthængende sol
Landskabet ved Banansøerne. Foto: Mette Jensen.

Det er ren luksus i dag. Da der er start ved et klubhus med bad. Ikke nok med det, der er frisklavet kaffe og kage! Og jeg får også en juleøl med hjem. Ren gavebod.


Julemaraton Kolding – 2022

 • Arrangør: Stefan Bennedsen, Nis Kjær, Charlotte Christensen
 • Land: Danmark
 • Start: Bøgelund, Kolding
 • Distance: maraton, halvmaraton, 10 km
 • Underlag: asfalt, grus, jord, sne, is
 • Deltagerantal: 73
 • Sko: Brooks Levitate 4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.