Kommuneserie Vest : løbetur i Hou

Hou. 31. oktober 2021.

Resultat

 • Startnr.: 7
 • Distance: maraton
 • Placering: 6 af 37
 • Tid: 03:56:53
 • Tempo: 05:36 min/km
 • Hastighed: 10,69 km/t

Løbsoversigt

Kommuneserie Vest 2021: Sidste dag på efterårets Kommuneserie og det tredje maraton på tre dag. Stængerne var stive fra morgenstunden, så det er bare afsted. Det bliver næppe værre.

Morgenstemning i Hou.

Med 95 kilometer kyststrækning er der så rigeligt at tage af i Odder kommune. Vi fik lov at opleve lidt at stranden ved havnebyen Hou. Ruten var en godt 5 km lang rundtur i den lille by. Vi startede ved lystbådehavnen. Herfra løb vi nordpå langs kysten. Ved Hou Strand Camping løb vi lidt ind i landet og retur gennem Hous ad villaveje og småstier. En simpel rute uden de stor udfordringer – og uden bakker. Derfor manglede der en undskyldning for at gå.

Vi skulle otte gange rundt på rundturen i Hou. Da der ikke var nogle bakker måtte jeg løbe hele vejen rundt på alle otte runder. Så sidste maraton i weekendens maratonserie blev den hurtigste med en sub 4 timer tid.

Igen skabte Maraton Danmark et super arrangement. Her var et velforsynet depot. Ruterne var seværdige og tilpas udfordrende. Og så formår arrangørerne at samle nogle af de hyggeligste løbetosser, så stemningen er altid god. Tak til de tre herre: David, Henrik og Ole.

Løbet er i gang.

Odder kommune og havnebyen Hou

Hou er en ung by med godt 1.500 indbyggere. Hous første havn blev anlagt i 1881 af hofjægermester Emil von Holstein Rathlou som fiskeri- og kornudskibningshavn. Senere forærede han havnen til lokale fiskere. Der er aldrig blevet bygget en kirke i Hou, så her slipper indbyggerne for den rituelle søndagsmorgenlarmen.
Holstein Rathlou foranledigede også, at Hov fra 1884 blev endestation for Hads-Ning Herreders Jernbane.

Min forhold til Hou er begrænset til færgelejet hvor Samsøfærgen sejre fra. Her var jeg forbi en del gange de år hvor jeg gik på Samsø Efterskole.

Hou ligger i Odder kommune omtrent 10 km sydøst for hovedbyen Odder. Min storesøster, Marianne Hundebøll, sidder i byrådet for SF og er genopstille til kommunalvalget i november i Odder kommune. Den nuværende borgmester er fra Venstre, men det kan forhåbentlig ændres sig efter kommunalvalget.

Der er 22.979 indbygger i Odder kommune. Noget nær det samme som Ishøj kommune, hvor der bor 23.131 indbyggere. I Odder har indbyggeren noget mere plads at boltre sig på, her er de 103 indbygger pr km² – mod 873 indbyggere pr km² i Ishøj.

Ad den handicapvenlig sti langs kysten.

“Med sin hele 95 km lange og meget varierede kystlinje er Odder en udpræget kystkommune. Det meste af kysten kantes af et marint forland, som er skabt af den landhævning, der er foregået siden stenalderen. Især langs sydkysten og rundt om Alrø består det marine forland af strandeng.”
(citat: Trap Danmark : Bind 13 : Horsens, Odder, Samsø, Hedensted. Trap Danmark / Gad, 2020. Side 128)


Kommuneserie Vest – Odder

 • Arrangører: Maraton Danmark og Ulrik Pihl
 • Land: Danmark
 • Start: Strandgade, Hou
 • Distance: maraton, halvmaraton
 • Underlag: asfalt, grus
 • Deltagerantal: 58
 • Sko: Brooks Levitate 4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.