Det kører i olie

Product placement: Jeg ved det er vigtigt med omega-3. Men jeg er knap så god til at få spist omega-3-tabletter, som jeg er til at få spist mine vitaminer, min kalk, jern og magnesium.

Jeg tror den manglende kontinuitet i indtages omega-3-kosttilskud skyldes, at jeg for en del år siden så en udsendelse om fremstilling af fiskeolie til omega-3-spillere. Det var en klam omgang.

Med det i baghovedet, er det paradoksalt, at jeg valgte det “normale” omega-3-tilskud fra Norsan da jeg blev spurgt hvad jeg ville prøve. Firmaet har også en veganske variant.

En flaske med fiskeolie.

Jeg modtaget 3 flasker med fiskeolie baseret Norsan Omega-3 Total. Fiskeolien er på flaske har den fordel, frem for i tabletform, at jeg smage hvis den er harsk – også selv om Norsans fiskeolie er forsynet med citronsmag. Det lidt specielt at indtage olie med en ske, men det er nok en vanesag.
I følge Norsan’s hjemmeside, er der 2.000 mg omega-3 i en spiseskefuld flydende fiskeolie. Samme skefuld indeholder 800 IE D3-vitamin.

På Sundhed.dk er omega-3’s funktion og effekter listet. Effekterne er blandt andet: Blodtrykket kan reduceres, anti-inflammatoriske egenskaber ved dannelse af anti-inflammatoriske eikosanoider og reduceret risiko for hjerte-kar-sygdom. Se alle funktion og effekter på Sundhed.dk: Omega-3 fedtsyrer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.