Hollufgård Cannonball : Fynstur med løbesko og tunge ben

Odense. 27. marts 2016.

Resultat

 • Distance: maraton
 • Tid: 03:57:02
 • Tempo: 05:37 min/km
 • Hastighed: 10,7 km/t

Løbsoversigt

Tidligt op på morgenen efter at vi er gået over til sommertid er meget tidligt. Op kom jeg og afsted mod Odense for at løbe en maraton.

Toget kørte næsten planmæssigt. Fra Odense Station skulle jeg videre på cykel. Det lykkedes at cykle forkert to gange på vej til startstedet for dagens maraton. Første gang fordi Odense Kommune havde sparet gadenavneskiltet i den ene ende af Tværgade. Anden gang klarede jeg det helt selv.

Frem kom jeg. Fem minutter inden start. Ikke helt tid nok til at nå det hele. Fandt løberygsækken og de to tilhørende vandflasker. Glemte mp3afspilleren i rejsetasken. Gik glip af løbsbreafingen. Afsted!

Løbets start, depot og mål lå i et villakvarter i udkanten af Odense S. Efter et kort stykke på fortov fortsatte ruten ad en velasfalteret cykelsti, der igen blev afløst af en lang, lige markvej.
Herefter blev det lidt sjovere. Ind i skoven. Singelspor, skovvej og et kort stykke på græs. Forbi Hollufgård. Mere sti for så at komme tilbage til cykelstien og det korte stykke på fortov i et villakvarter i Odense S.
10,5 km. Det gøres fire gange.

Det var et par meget tunge stænger jeg havde med hjemmefra. Da jeg var ved at være færdig med den første omgang tænkte jeg, at dette kunne ende som årets langsomste maraton.

Jeg må have set slidt ud, for da jeg satte i gang på anden omgang fik jeg en bemærkning fra en medløber: “Du kommer ikke under fire timer i dag!”
Jeg var tilbøjeligt til at give ham ret. Hvis jeg fortsatte i samme tempo ville jeg ende på en tid på fire timer og fem minutter. Og det var hvis jeg holdt tempoet hele vejen.

Videre kom jeg. Benene blev aldrig rigtig gode, men det blev lidt lettere at holde de i gang efterhånden som jeg nærmede mig halvmaratondistancen.

Med en omgang tilbage kunne jeg se, at jeg kunne nå en tid på under fire timer hvis jeg gav den lidt ekstra og satte tempoet lidt op. Mp3afspilleren lå i tasken, så jeg havde ingen troldkraft.
Det var et spørgsmål om at tage sig sammen i den begyndende regn.

Fremad.
Ad cykelstien, markvejen, gennem skoven, forbi Hollufgård. Tilbage mod villakvarteret i Odense S.

Mål. Sub fire.
En kop kaffe, tak!

Hollufgård. En gammel hovedgård. Nævnt første gang i 1487.
Hollufgård. En gammel hovedgård. Nævnt første gang i 1487.
Hollufgård Cannonball logo


Hollufgård Cannonball – Påske

 • Arrangører: Christian Syversen og Dorthe Roslev
 • Land: Danmark
 • Start: Bjørnemosevej, Odense
 • Distance: maraton, halvmaraton, 10,5 km
 • Underlag: asfalt, græs, grus, skovsti
 • Sko: Adistar Boost
 • Deltagerantal: 64

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.