Maraton PopUp : årets sidste maraton

Høje Taastrup. 26. december 2023.

Resultat

 • Distance: maraton
 • Tid: 03:55:01
 • Tempo: 05:34 min/km
 • Hastighed: 10,8 km/t

Løbsoversigt

Maraton PopUp har de sidste år afholdet et cannonball-løb mellem jul og nytår. Også i år hvor vi løber i Høje Taastrup. Det er Søren Kulhmann fra Fyn, der har ønsket et løb i Høje Taastrup. Sikkert for at få hakket kommunen af på kommunebingopladen.

Jeg har løbet i Maraton PopUp i Høje Taastrup før, men i dag byder alligevel på en ny rute.

På Hakkemosevej.

Der er start ved det tidligere rådhus på Øtoftegårdsvej. Herfra svinger vi lidt rundt i parkeringsområdet og ender på Præstegårdsvej. Vi krydser Roskildevej og fortsætter ad Hakkemosevej, der mest af alt er en natursti. Vi drejer af Hakkemosevej ad en velplejet grussti og kommer forbi kæmpen Teddy Venlig.
Vi løber næsten hele vejen rundt om Hakkemosen og kommer tilbage til Roskildevej ad Lervangen.

På den anden side af Roskildevej venter en rundtur i Høje Taastrup Landsby. Her får vi både lidt af den gamle landsbystemning omkring Bygade, og lidt at det nyere villakvarter ved Lavendelvej. Vi løber omkring det tidligere rådhus og kommer tilbage til start-, depot- og målområdet. Med de to gange, hvor runden krydser Roskildevej, er det vist en rute, der kun kan bruges 2. juledag.

Teddy Venlig.

“En tur til” kan jeg sige til mig selv 5 gange. Efter 6 omgange er der til et maraton. Det sidste maraton for mig i år.

Surprise

Inden vi gik i gang med at løbe, holdt Henrik Birkedal, der arrangerer Maraton PopUp, den obligatoriske løbsbriefing. Han fik taget fusen på os alle, da han annoncerede, at han i dag løb sit maraton nummer 300. Den eneste der ikke blev overrasket, var smukke Ole, der havde lavet dagen specialmedalje.

Hr. Birkedal kort efter målgang.

Stor tillykke med de 300 Henrik!. Det er altid en fornøjelse at løbe med dig og at deltage i dine løbsarrangementer. Og tillykke med din adgangsbillet til Verdensranglisten. Du nåede det lige i år.

Maratonopgørelse

Dette var årets sidste maraton for mig. Det blev til 38 maraton, 2 ultraløb og nogle løb på kortere distancer (jeg slutter året med et halvmaraton den 31. december – om alt går vel).

Med 38 maraton, blev 2023 det år, hvor jeg har løbet flest maraton på et kalenderår. Jeg er oppe på 295 maraton i alt. Det varer ikke længe inden jeg runder de 300 og kommer på verdensranglisten. Det sker 2. marts ved Hvalsø cannonball.

Det år jeg løb færrest maraton var 2012, hvor det blev til 8 maratonløb. I gennemsnit har jeg gennemført 24,58 maraton om året siden 2012.

Mine maraton fordelt på år.

Jeg påstår gerne, at jeg løber mest om sommeren. Det ses også af maratonstatistikken, hvor den måned hvor jeg har løbet flest maraton, siden det første maraton i 2012, er juli med 51 maraton.

Lidt overraskende er det, at december er på en delt andenplads med juni og marts, hvor jeg gennem årene har løbet 28 maraton i hver måned.

Mine maraton fordelt på måneder.

De lave tal for maratonløb i april, august og september, hænger tildels sammen med, at jeg har løbet en del halvmaraton/ultraløb i de måneder.


Maraton PopUp # 72 – Høje Taastrup

 • Arrangør: Henrik Birkedal Hansen
 • Land: Danmark
 • Start: Ved det tidligere Rådhus på Øtoftegårdsvej
 • Distance: maraton, halvmaraton
 • Underlag: grus, asfalt, jord
 • Deltagerantal: 42
 • Sko: Brooks Glycerin 17

Maraton PopUp

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.