• Tid: 00:44:05
  • Tempo: 04:25 min/km
  • Hastighed: 13,6 km/t

Løbsoversigt

Taastrup løbet er det løb i Danmark der er afviklet flest gange og det er mere en 40 år siden det blev afviklet første gang. 498 gange er starten gået i Taastrup hvorefter løbere har løbet afsted på 5 eller 10 km.

En gang i måneden afvikler TIK Taastrup løbet. Om vinterhalvåret løbes der søndage klokken 10:00 og om sommeren tirsdage klokken 19:00.
Prisen for løbet er 40 kr på internettet og 50 kr ved eftertilmelding. Det er jo til at overkomme. For børn er prisen 20 kr.

Der er start og mål ved Taastrup Idrætspark. Herfra løbes der af asfaltstier ned til det grønne område mellem Taastrup og Albertslund. 10 km ruten runder Vallensbæk Sø hvorefter løbes forbi Tueholm Sø, herfra videre nordpå op til toglinje mod Roskilde. Et par hundrede meter langs banen og så tilbage mod Taastrup.

Stort set hele ruten er asfalteret, men i dag blev det alligevel lidt udfordrende da der lå sen, som først havde tøet lidt og så var forset til is, på hele store dele af ruten. Jeg faldt ikke og så heldigvis ikke andre falde.

Ud over løb på 5 og 10 km, er der også en børnerute på 2 km. Ruterne er DAF-opmålte. 5 km ruten og nul kommer meget lidt for lang.

Dagens hurtigste kvinde, Valborg Heinesen, der gennemførte de 10 km pǻ 47:05.