28KD : rundt om fælleden

Amager. 20. januar 2024.

Resultat

 • Distance: maraton
 • Tid: 03:51:10
 • Tempo: 05:29 min/km
 • Hastighed: 11 km/t

Løbsoversigt

28KD er et basis-cannonball, der for en ekstremt billig penge, tilbyder et hak i bæltet og en medalje. Løbet arrangeres af Kennet Danielsen, der er glad for tallene 8 og 28. Der er løbets navn KD28. Prisen for deltagelse er 28 øre. Der er velkomst/morgenmøde 8 minutter inden start. Løbet starter 08:08.

Sten.

8 er et naturligt tal. Det er et heltal. Et kubiktal. Det er det 6. i rækken af fibonaccis tal. 8 er et defektivt tal og 8 er grundtallet i det oktale talsystem. En terning har 8 hjørner. Der er 8 bit i en byte og i Kina er 8 et lykketal.

28 er et fuldkomment tal. Det er et trekanttal. 28 er et størmertal. Når det ikke er skudår, er der 28 dage i februar måned. Der er 28% alkohol i en Disaronno Amaretto. 28 er det antal kilometer en løber, der løber 4 omgange på en 7 kilometer lange rundstrækning tilbagelægger.

Morgenmøde: “Den vej”.

Vi løber på Amager, på en 7 km lang rundstrækning rundt om Amager Fælles. Der er start på parkeringspladsen ved krydset Vejlands Allé/Artillerivej.

“Ved P-plads løb venstre om græscirklen i midten af P-plads, ud ud af P-plads mod Artillerivej og drej til venstre på cykelsti. For enden af cykelsti (når du løber tør for asfalt) drej kraftigt til højre. Ved et hvilket som helst lyskryds på ruten drejes til venstre. Fortsæt indtil start. Gå først i mål, når du har løbet alle dine omgange. Hold til venstre hele vejen.”
(citat: dk28.dk)

Fest på Amager.

Der er ingen markering på ruten. Det er heldigvis nemt at finde rundt. Følg vejene rundt om Amager Fællede – uden at løbe ind på fælleden. Der er fladt, jeg fristes til at sige: “det er jo Amager”.

På parkeringspladsen hvor vi startede, var der is, meget glat is. Men ude på ruten er det fint, så længe vi bliver på asfalt og fortov. Langs Ørestads Boulevard er der en grussti til fodgængere, men det er en lang skøjtebane, så i dag løber vi på cykelstien. Det gør de lokale motionister fra Park Run også.

Cykelparkering på Amager.

Vejret er træls. Frisk vind og regn. Jeg sætter stor pris på min Gore regnjakke, som jeg har fået af Mette. Efterhånden som kilometerne bliver tilbagelagt, stilner regne af. Efter godt og vel 42 kilometer er jeg færdig for i dag.

I dag løb vi BuzzLøbet, formentlig efter den den amerikanske pilot og astronaut Buzz Aldrin. Buzz Aldrin blev i 1969 den anden mand på månen – på samme mission, hvor Neil Armstrong blev verdenskendt som den første mand på månen.

Det lokale hotel.


28KD – BuzzLøbet

 • Arrangører: Kennet Danielsen
 • Land: Danmark
 • Start: krydset Vejlands Allé/Artillerivej
 • Distance: maraton, halvmaraton
 • Underlag: asfalt, grus
 • Deltagerantal: 17
 • Sko: Adidas Energy Boost

28KD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.