Dr. Nielsens vinterhyggemaraton : frem og tilbage

Vejle. 14. januar 2024.

Resultat

 • Startnr.: 70
 • Distance: maraton
 • Placering mænd: 9 af 81
 • Tid: 03:28:15
 • Tempo: 04:56 min/km
 • Hastighed: 12,2 km/t

Løbsoversigt

Hvert år i januar arrangerer Vejle IF Dr. Nielsens vinterhyggemaraton. Konceptet er simpelt. Løb et halvmaraton. Drik en Dr. Nielsen og løb et halvmaraton mere.

De der er kommet lidt tidligere end mig, kan nå en kop morgenkaffe og morgenmad. Jeg har overnattet hos min søster i St. Velling og har både spist og drukket kaffe. Der er tid til at hilse på gode løbevenner fra nær og fjern inden start.

Løbere i et fugtigt landskab.

Starten går inde i en af hallerne i DGI-byen. Herfra løber vi ud på Vestre Engvej. Den følger vi frem til Vejledalen, som vi løber under. Herfra følger vi Bindeballestien.

Bindeballestien følger Vejle Ådal. Vejle Ådal er en tunneldal, som opstod ved at smeltevand eroderede landskabet under istidens østjyske iskappe. I ådalen løber Vejle Å.

Jeg har åbenbart fået hurtigskoene på og de første 10 kilometer er overstået på 50 minutter. Den slagt holder jo ikke nødvendigvis hele vejen og med et jubilæumsløb lige om lidt, er det vigtigere at undgå skader, end at holde tempo.

Enkelte steder hvor vi krydser små landeveje, er der sat hjemmeværnsfolk ud til at stoppe trafikanterne. Der er masser af depoter på ruten, men jeg har selv vand og energi med.

Ved Vingsted forlader vi Bindeballestien og fortsætter ad Vingstedvej, der bliver til Kjeldkærvej, som bliver til Ravningvej. På småvejene herude har underlaget ændret sig fra asfalt til grusvej. Ravningvej bliver til Tørskindvej, som så bliver til Slotbjergvej.

Det eneste depot jeg stopper ved, er det ved Bindeballe Gl. Station. Her er der Dr. Nielsen. Til stor skuffelse for bonderøven i depotet, vil jeg ikke have sprøjtet Dr.Nielsen i munden af ham. Jeg vil faktisk kun smage lidt og jeg tager kanylen med Dr. Nielsen og doser selv, hvor meget jeg vil ha’.

Ved vendepunktet. Foto: Tina Merete Nielsen, Vejle IF.

Dr. Nielsen er en bittersnaps med bl.a. pomerans og stjerneanis. Det er længe siden jeg har drukket Dr. Nielsen sidst. Jeg husker den som bedre, men måske var det fordi jeg var småfuld sidst jeg drak Dr. Nielsen?

Arrangørerne har ændret ruten lidt, så der er en forlængelse efter Dr. Nielsen-depotet. Her skal vi frem og tilbage ad Bindeballevej, der er noget kuperet.

Efter at jeg vender rundt på Bindeballevej er det samme vej tilbage. Nu med vinden i ryggen. Og det går jævnt nedad. Jeg er overrasket over, hvor meget jeg løber nedad på turen tilbage til Vejle. Selvfølgelig gik det overvejende opad da vi løb ind i landet, men det syntes ikke at være så meget, som det nu går nedad.

Efter målgang stryger jeg direkte i bad. Jeg når du lige at høre Steen sige: “Fuck du havde fart på”, efter at han, kort efter mig, krydser målstregen. Og jo. Det er en af de sjældne dage, hvor jeg kommer i mål med en tid, der er under 3½ timer.

Startnummer og medalje.

Efter badet finder jeg en plads ved et af langbordene. Henter en cola og en portion pasta med kødsovs. Efterhånd som folk kommer ud af badet, bliver pladserne ved bordet taget af gode venner. Tid til en hurtig evaluering af løbet – og medaljens beskedne størrelse.


Dr. Nielsens vinterhyggemaraton

 • Arrangører: Vejle IF
 • Land: Danmark
 • Start: DGI Huset, Vejle
 • Distance: maraton, halvmaraton
 • Underlag: asfalt, grus
 • Deltagerantal: 277
 • Sko: Adidas Solar Boost 5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.