• Tid: 00:46:17
  • Tempo: 04:38 min/km
  • Hastighed: 12,9 km/t

Løbsoversigt

I dag var anden gang jeg deltog i Bagsværd Sø løbet. Et lille men vedholdende løb der er blevet afholdt siden 1972.

Bagsværd Sø løbet arrangeres af Bagsværd Atletik Club. Officielt hedder løbet Novo Nordisk Løbet – opkaldt efter sponsoren. Der er start og mål ved Bagsværd Rostadion og deltagerne kan vælge mellem et løb på 5 km og et på 10 km. Jeg valgte naturligvis 10 km.

Starten gik klokken 10. Ret hurtig mødte vi den første bakke. Dem var der et par stykke af, men ikke noget uoverkommelig. De første 3 km løbes gennem skov hvorefter vi kom tilbage til startområdet. De resterende 7 km passer med en tur rundt om Bagsværd Sø. Det meste af ruten er på skovstier, men der er lidt asfalt undervejs.

Jeg havde et fint løb med et passende tempo fra start til slut. På den sidste km løb jeg progressivt, dvs at jeg langsom øgede tempoet og kom dermed i mål i et relativt højt tempo – uden at det var en egentlig spurt.

Spurte, det var der til gengæld andre løbere der gjorde. Tre meter fra målstregen blev jeg overhalet af en løber i meget høj fart. Nu var vi begge så langsomme i forhold til de rigtig hurtige, at det ikke betød vildt meget at blive slået på målstregen. Men det giver en bedre følelse at være han/hende der overhaler, end at være den der bliver overhalet. Sådan vil det altid være.

På den anden side af målstregen kom vi til det med placeringerne. Den spurtende løber blev nr. 59. Jeg blev nr. 60 – og vandt dermed et gavekort til Løberen. Så betød det mindre at jeg blev overspurtet på målstregen.