FunRun Barrit : cirkushesten og manegen

Barrit. 10. april 2023.

 • Distance: maraton
 • Tid: 03:55:19
 • Tempo: 05:35 min/km
 • Hastighed: 10,8 km/t

Løbsoversigt

Sidst jeg løb maraton var ikke en af de gode dage i løbeskoene. Det var en smertefuld tur, som blev efterfulgt af bekymringer. Nu var det kun muskulære smerter, i venstre læg, og ikke smerter i led eller sener.

Men alligevel. Kunne jeg få læggen til at blive “god” igen indenfor en overkommeligt tid og hvor meget skulle jeg reducere træningstide i løbeskoene og intensiteten i træningen?

Jeg startede med tre træningsfri dage, med to gåtur på en times tid. Fra den første dag til den tredje dag var der fremgang, men læggen var stadig ganske øm, når jeg gik.
En times bearbejdning af kroppen hos Kristian, Body SDS Parken, satte skub i processen.

Vejskilte: Stakrodevej / Smedskærlund.
De kan noget med bynavne på egnen omkring Barrit. Jeg nævner blot Stakrode, Breth og Klejs.

På fjerdedagen føltes læggen næsten normal og jeg vågede en træningstur med løb og lidt gang. 10 kilometer omkring Esrum blev det til. Jeg kunne mærk læggen, men det var ikke i nærheden af hvordan den føltes på den sidste gåtur inden behandlingen hos Kristian.

Inden i dag blev det til yderligere to rolige løbeture.

Løbet

Nu er det spændende hvordan det går i dag. Menuen står på maraton, to gange rundt på en halvmaratonsløjfe omkring landsbyen Barrit i Hedensted kommune. I Barrit bor der knap 800 mennesker. De har 26 kilometer til Vejle og 23 kilometer til Horsens.

I dag skal vi løbe FunRun Barrit. Det er Flemming der afholder løbet. Han beskriver sig selv om motionsløber, der aldrig bliver “hurtig, men jeg kan løbe både kort og langt. Jeg løber glad, både for mig selv og i socialt selskab med andre løbere. Løb og fællesskab motiverer og inspirerer mig.”

Vi er fem på startlisten til maraton, så DNF er ikke rigtig en mulighed. Halvmaratonløberne er der en del flere af. Efter den obligatoriske løbsbriefing er det af sted. Os på maraton starter 1½ time før halvmaratonløberne. Hvad skete der i øvrigt med startfotoet? Vi kom i hvert tilfælde af sted uden.

Helt efter planen ligger jeg bagest i feltet og efter knap en kilometer ligger jeg alene. Det er som planlagt. En rolig tur.

De første par hundrede meter hang jeg på Thomas Krabbenhøft. Derefter så jeg ikke noget til de øvrige maratonløbere.

Den første sløjfe på ruten er 14 kilometer og den anden 7. De første 5 kilometer løber vi ned ad mod Vejle Fjord. Det går ikke hele tiden ned ad. Der er flade stykker og ind i mellem lidt stigninger. Men primært ned. Mod fjorden.

Vi forlader asfaltvejene og entrerer Staksrode Skov. Her bliver vi underholdt af godt en kilometer med skærver, der er lagt på skovvejen efter at den er blevet kørt i smadder af store skovmaskiner. Vi bliver også forkælet med et enkelt væltet træ.

Vi er ikke helt nede ved fjorden, men løber i skoven langs Vejle Fjord. Klart den smukkeste og meste interessante del af ruten.

For at komme tilbage til start, mål og depotområdet i Barrit må vi forlade skoven. Den er for øvrigt blevet til Barrit Sønderskov. De sidste par kilometer af den første sløjfe er en tur op gennem Barrit ad Barrit Langgade – der i sandhed er lang.

Den anden sløje er nord for Primærrute 23, her på egnen kendt som Vejlevej. Det er en rundtur rundt om en masse marker og gennem et par småbyer. På denne del af ruten er der også et par småbakker, mest markant er bakken ved Barrit Kirke.

Som der står i den officielle beskrivelse af ruten: “Området er kuperet hvilket giver nogle gode udsigter, skønne nedløb og lækre opløb. Ingen stejle stigninger, med mindre man er fra det flade Midt- og Vestjylland.”

Et væltet træ over en skovvej
Manegen.

Hvordan gik det så med det rolige tempo og en sluttid på omkring 4½ time? Der er noget med cirkusheste og manegen.

Jeg holdt det rolige tempo de første 5 kilometer. Men da jeg ramte det, nogle vil betegne som lorteunderlaget med det væltede træ i skoven, skete der noget. Benene satte tempoet op. Selv om det faldt lidt igen, kom tempoet ikke ned, hvor jeg havde tænkt det.

Det samme skete på anden omgang. Tempoet røg op i skoven. Ikke fordi jeg ville. Det skete bare.

Læggen? Den har det overraskende godt. Kan godt mærke at den er øm på en anden måde end træthedsøm, men det er på ingen måde hæmmende som for en uge siden.

Planen hold så langt, at jeg blev den langsomste maratonløber, til trods for at jeg løb en halv time for hurtigt.

Ekstra depot i skoven på den lange sløjfe.


FunRun Barrit # 3 – påskeløb

 • Arrangører: Flemming Østergaard
 • Land: Danmark
 • Start: Barrit Kultur og Idrætscenter
 • Distance: maraton, halvmaraton
 • Underlag: asfalt, sten, grus, jord
 • Deltagerantal: 40
 • Sko: Adidas Energy Boost

FunRun Barrit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.