Pandekager ved søen

Pandekagehuset Kvie Sø: Vi ramte Jylland i slutningen af påsken. Et lynvisit hos Mettes far inden vi skulle løbe i Barrit 2. påskedag.

Hvad skal man så sådan en eftermiddag i påsken? Idéen var først at kører syd på og finde et sted med et traditionelt sønderjysk kagebord. Men alt var booket, så Mette måtte finde en alternativ plan. Det blev pandekager ved Kvie Sø i Vestjylland.

Pandekagehuset Kvie Sø.

Kvie Sø er en lobeliesø. Ifølge Naturstyrelsen henviser navnet “til vandplanten tvepibet lobelie, der har lagt navn til denne sjældne søtype i Danmark. Udover tvepibet lobelie vokser den meget sjældne vandplante gulgrøn brasenføde også i søen”. Lobeliesøer er kendetegnet ved klar vand og et lavt næringsindhold.

Søen er kendt som en børnevenlig badesø og stedets pandekagehus er også berømt. Det til trods, er det mit første besøg i Kvie Sø Pandekagehus.

Pandekage. Foto: Mette Jensen.

Pandekagehuset ligger ved søbredden i søens nordlige ende. Der er parkering for pandekagehuset gæste tæt på indgangen.

Indenfor hænger der gammelt legetøj i loftet og over vores bord hænger et maleri af folkeliv ved søen i gamle dage.

Pandekagehuset har et spændende udvalg af belgisk øl. Men i dag var jeg på vand, kaffe og pandekager.

Stien langs Kvie Sø.

Udvalget af pandekager er stor. Jeg valgte en pandekage med bacon og porrer og til dessert, en pandekage med æbler og kanelsukker. Mette valgte en pandekage med løg og ingefær, efterfulgt at en dessertpandekage med is

Vi ventede med at bestille dessertpandekager til vi havde spist vores madpandekager. Inden vi skulle bestille, havde min mave et vældigt skænderi med mine øjne og smagsløg om størrelsen på dessertpandekagen. Jeg endte med en stor.

To pandekager gør det godt for et helt måltid. Og de smagte. Efter pandekagemåltiden gik vi en tur rundt om Kvie Sø. Nu var min mave sur på øjnene og smagsløgene.

Kvie Sø.

Turen rundt om søen er godt 2 kilometer. Det var en skøn lille tur med masser af natur. En udmærket måde at få gang i fordøjelsen.

Sydvest for søen findes nogle småsøer. De er rester af gamle tørvegrave. Kvie Sø og et 100 meter bredt bælte langs søbredden blev fredet i 1947.

Pandekagehuset Kvie Sø
Kvie Søvej 4
6823 Ansager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.