Helsingborg Cannonball : på den anden side af sundet

Påarp. 16. marts 2024.

Resultat

 • Distance: maraton
 • Tid: 03:46:26
 • Tempo: 05:22 min/km
 • Hastighed: 11,2 km/t

Løbsoversigt

Så blev det tid til mit maraton nummer 301, og så er det endda et løb i udlandet.

Familien Gren i Sverige er en dedikeret løbefamilie. Tony, Susanne og Johanna Gren står i den danske Klub 100 maraton noteret for samlet 2.231 maraton. I den svensk Klub 100 maraton, hvor de tæller ultraløb med, står de noteret for 2.308 maraton/ultraløb.

De er nogle af de få, men ikke de eneste, der både er medlem af Klub 100 maraton i Sverige og Danmark. Og vi har også tit fornøjelse af deres selskab til cannonball-løbene vest for Øresund.

En enlig løber på en asfaltsti.
Påarps er en rolig by, nok det der kaldes en soveby.

Det er familien Gren, der arrangerer Helsingborg Cannonball. Løbet opstod under corona-tiden, hvor familien Gren ikke kunne forlade Sverige og løbe maraton i udlandet.

Løbet afvikles i Påarp udenfor Helsingborg. Påarp ligger i Helsingborg kommune og Skåne län. I 2020 boede der 5.883 mennesker i byen.

Der er start på Bäckängen nord for den 106 km lange Skånebanan, der strækker sig fra Helsingborg til Kristianstad. Og vi bliver på den side af jernbanen.

To løbere på en asfaltsti.
En svensker og en dansker. Der er ikke langt fra færgelejet i Helsingborg og en god del af dagens løbere har taget turen over Øresund.

Der er morgenregn på den første omgang. Som er en lang omgang. Vi skal først løbe to lange omgange, så to korte omgange, derefter to lange og til sidst to korte omgange – så er der til et maraton.
Nogle begrænser sig til to lange og to korte omgange, som så giver til et halvmaraton.

Den lange omgang er en frem og tilbage rute fra Bäckängen til Påarpshallen, hvor vi løber en lille runde på Jordgubbsgatan, langs Helsingborgsvägen, Appelgatan og Hallongatan inden vi løber retur til Bäckängen. Turen ud har et par krøller, som gør den længere end returløbet.

Kloakdæksel.
Helsingborg kommunevåben.

De første kilometer på den korte omgang er samme vej som på den lange. Men efter den lille runde efter Påarphallen løber vi en mere direkte vej, ad Mullbårsgatan og Glebers väg, til Bäckängen.

Store dele af løbet løbes på stierne mellem villavejene, lidt på villaveje og veje. Der er lidt vind, men mange steder giver byen læ og på afslutningen af den korte omgang, er der medvind og det går svagt nedad. Det er en ren fest.

Regnen holder heldigvis op og på de sidste omgange kommer solen og foråret viser sig lidt frem.

Medalje med bånd.
Dagens medalje.

Efter løbet er der hygge i garagen hos familien Gren. Der er god kaffe og en sandwich.

Mette og jeg tager hjem efter ét løb. Flere af de andre deltagere stiller til start igen i eftermiddag. God tur.


Helsingborg Cannonball # 121

 • Arrangører: Familien Gren
 • Land: Sverige
 • Start: Bäckängen. Påarp
 • Distance: maraton, halvmaraton
 • Underlag: asfalt, grus
 • Deltagerantal: 14
 • Sko: Adidas Energy Boost

Helsingborg Cannonball

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.