Maraton PopUp : søndag på Vestegnen

Glostrup. 13. februar 2022.

Resultat

 • Distance: maraton
 • Tid: 04:07:03
 • Tempo: 05:51 min/km
 • Hastighed: 10,25 km/t

Løbsoversigt

Søndagen byder på en smuk vintermorgenhimmel mod øst, da vi kører ad motorvejen fra Ishøj til Ejby. Dagens løb er et Maraton PopUp-arrangement, denne gang i Glostrup kommune.

Løbet har start, mål og depot i den nordlige ende af Glostrup kommune på Statenevej ved Ejby. Ejby menes at være grundlagt i vikingetiden og navnet kommer formentlig af at der har været en nærliggende egeskov. Ejby er afskåret fra resten af kommune af Frederikssundmotorvejen og Nordre Ringvej.

Klokken lidt i otte informere løbsarrangør Henrik om dagens rute og får – med lidt besvær – samlet deltagerne til et fællesfoto. Og så er det afsted.

Spredte løbere på en fodgængerbro.
På vej over motorvejen.

Vi løber fra Ejby over Frederikssundmotorvejen til Vestskoven og sætter retningen mod Herstedhøje. Vi skal dog ikke over Vestegnens bedste træningsbakke, men drejer mod nord lige inden vi kommer hen til bakken. Efterhånden som vi nærmeres os depotet i Ejby, kommer vi ind på de samme veje som vi løbe ud ad fra start. Omtrent 1½ km til/fra depot er med modløb. Hyggeligt.

Højdemeterne er få og ruten må kategoriseres som flad. Ved start og på Herstedøstervej er underlaget asfalt, resten (og størstedelen) er skovvej – grus og jord. På broen over motorvejen og hen over sletten ved Herstedhøje mærkes vinden.

Ruten har start og mål i Glostrup kommune, men en del af ruten ligger i Albertslund kommune.

Dagens løb var mit maraton nummer 228 og det var 20. gang jeg løb Maraton PopUp. Nu er Maraton PopUp det løb jeg har løbet flest gange. Efterfulgt af Skinnermaraton, som jeg har løbet 19 gange.

Glostrup kommune

Glostrup hed antageligt “Globs torp” til en start. En torp, er en udflytterlandsby, så Hr. Glob er nok blevet træt af typerne i en af de andre landsbyer på Vestegnen og har anlagt en ny landsby, der så blev Glostrup. Byen omtales første gang i slutningen af 1100-tallet.

I Vestskoven er der enkelte væltede træer.

Glostrup kommune ligger på Vestegnen mellem Albertslund, Ballerup, Herlev, Rødovre og Brøndby kommuner. Kommunen dækker et areal på 13,30 km² og der bor 23.380 mennesker i kommunen.

Vestskoven strækker sig ind i kommunen syd for motorvejen og her finder du Oxbjerg og Hvissingestenen. Oxbjerg er kommunen højeste punkt med 39,8 meter over havets overflade

Som resten af Vestegnen, er Glostrup kommunes landskab præget af infrastruktur. Frederikssundmotorvejen skærer sig igennem kommunen fra vest og isolere Ejby mod nord. Motorring 3 ligger som grænsevold mod Rødovre kommune. Roskildevej (kaldet Hovedvejen i Glostrup) og Nordre Ringvej gør også sit til at splitte bylandskabet op.


Maraton PopUp # 59 – Glostrup

 • Arrangør: Henrik Birkedal Hansen
 • Land: Danmark
 • Start: Ejby
 • Distance: maraton, halvmaraton
 • Underlag: grus, jord, asfalt
 • Deltagerantal: 40
 • Sko: Adidas Ultra Boost 20

Maraton PopUp

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.