Spontan vandretur

Karup Å: Jeg er kommet lidt tidlig af sted, for Mette skulle afleveres til et BodySDS-kursus i Parken inden ni. Nu er jeg i Skive, to timer før der kan tjekkes ind på det motel, hvor jeg har lejet et værelse.

Hvad så? Jeg bruger 5 minutter med at orientere mig på Openstreetmap. Her finder jeg hurtig en improviseret vandretur langs Karup Å – men først skal jeg ud af byen.

Jeg er landet i den sydlige ende af Skive på Skyttevej. De første par kilometer, hvor jeg vandrer ad Dalgas Alle, er pænt kedelige. Men for enden af Dalgas Alle rammer jeg Skive Ådal. Her er et flot view over til byen på den anden side af dalen.

View til Skive.

Der står meget vand i det flade landskab omkring åen. Jeg vandrer ad en jordsti rundt om Ahornvænget. Stort set tørskoet, men et enkelt sted er det ret smattet. Stien bliver mere civiliseret.

Her løber Karup Å parallelt med Koholm Å. Vintersolen står lavt over landskabet og jeg kan se ud til den 441 meter lange Skive Ådal Bro, der fører Ringvej Syd over ådalen.

Tidligere blev den nordlige del af åen (nord for Hagebro Kro) kaldt Skive Å, mens den sydlige del hed Karup Å. Jeppe Aakjær, der havde sin barndom ved åen, kaldte hele åen for Karup Å. Navnet Karup Å bruges herefter i vid udstrækning om hele åen, omend der på nogle kort stadig står Skive Å på det sidste stykke.
(citat: Wikipedia: Karup Å)

Jeg fortætter til broen over Karup Å, der kommer omtrent 100 meter efter Blistrup Bæks udløb til åen. Her passerer jeg fra østbredden til vestbredden. Ikke længe efter går jeg under Skive Ådal Bro, fortsætter lidt længere inden der kommer lille bro, hvor jeg igen kan krydse Karup Å og returnere rundt.

Lav sol over ådalen.

Efter en tur mere under Skive Ådal Bro, forlader jeg Karup Å og vandrer på en markvej langs Ringvej Syg. Nu er den smukkeste del af ture ovre og jeg fortsætter til Bilstrup, hvor jeg vandrer lidt på Bilstrupvej, indtil jeg finder en sti, der følger bygrænsen rundt til enden af Skyttevej.

Jeg rammer Skyttevej i modsatte ende af motellet. Men der er ikke langt. Jeg nærmere mig og kan se, at jeg næsten har vandret 10 kilometer. Jeg forlænger turen med et smut op til rundkørslen hvor Sønder Boulevard krydser Ringvej Syd for at få turen op over de 10 kilometer.

Karup Å.

Tilbage ved motellet, er det tid til at tjekke ind.

Jeg kan absolut anbefale en tur gennem Skive Ådal. Turen ad Dalgas Alle er mere tvivlsom. Sådan en spontan vandretur er en ganske fin måde, at få de daglige 10.000 skidt hentet ind.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.