Fanø Krogaard

Fanø Krogaard blev anbefalet af et par af Mette konsulentkollegaer, særligt stedet bakskuld skulle være godt. Her opstod et problem. Bakskuld var kun på kroen middagsmenu. Og med en reservation til et bord klokken 20:00 var bakskuld ikke længere en mulighed.

Når det ikke kunne blive bakskuld, blev det dagens fisk. En helleflynder. Det var nu også godt, og til dessert spiste jeg husets æblekage med en Fanø Dram til. Så var der noget at løbe på dagen efter.

Helleflynder.

Der er vældig hyggeligt i kroen hvor billederne på væggene og nipsene alt samme har referencer til øen eller livet på havet.

Fanø Krogaard ligger ud til havnepromenaden i Nordby, få hundrede meter fra færgen til Esbjerg.

Kroen blev kongelig privilegeret landevejskro i 1664. Den seneste, større renovering af kroen fandt sted i 2019. Der imellem er der sket meget og været mange ejere.

Omkring 1800 fik kromanden bevilling som færgemand, den kunde spæde lidt til krodriften, der ikke var lige givende til alle tider. Færgedriften var dog ikke så indbringende som kromanden havde håbet og fra 1817 var kroen igen kun kro.

I løbet af kroen lange historie, har den også været på tvangsauktion. Det skete i 1899, hvor sagfører J. Oldager fra Varde begærede gæstgiver Nis Backs ejendom Fanø Krogaard stillet til bortsalg ved tvangsauktion den 13 april. Bygningerne var på det tidspunkt brandforsikrede for 16.315 kr. Og kroen var perpetueret ret til værtshushold og gæstgiveri.

Ud over at servere mad og tilbyde overnatning, forhandler Fanø Krogaard Fanø Dram. Vi måtte have en Havtorn, Hyben & Rav, der både indeholder sorte solmodne klitrosehyben og røde hyben, med hjem.

Fanø Krogaard
Langelinie 11
6720 Fanø

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.