Kommuneserie Øst : blank

Høje Taastrup. 24. marts 2024.

Resultat

  • Distance: maraton
  • Placering samlet: 4 af 33
  • Tid: 03:54:01
  • Tempo: 05:33 min/km
  • Hastighed: 10,8 km/t

Løbsoversigt

Høje Taastrup associeres gerne med det gule, postmoderne byggeri omkring Høje Taastrup Station, med City 2 og Ikea. Men det er ikke det Høje Taastrup vi skal opleve i dag.

Det er i Høje Taastrup kommune, at det sammenhængende bysamfund kaldet Storkøbenhavn slutter. Bysamfundet bliver til landzone med marker og mindre byer, der strækker sig ud mod Roskilde.

En flok løbere på en grussti.
På første omgang hvor løberne stadig er lidt samlet.

Det er det vi oplever i dag. Udkanten af Storkøbenhavn og det, der er udenfor. Løbet har start, depot og mål ved det tidligere Rådhus på Øtoftegårdsvej. Herfra løber vi over Roskildevej og ud af byen. Vi løber omkring Hakkemosen, hvor Thomas Dambos trold Teddy Venlig holder til.

Vi kommer forbi Høje Taastrup Genbrugsstation, inden vi igen passerer Roskildevej og runder et hjørne af Høje Taastrup Landsby. Herfra er det hovedsageligt stisystemet mellem villavejene vi løber på, indtil vi er tilbage ved det tidligere Rådhus og depot.

Hus bag en høj mur.
I Høje Taastrup Landsby er der flere stråtækte huse.

Rundstrækninger er 7+ km lange, så for at få et maraton ud af det, skal jeg rundt seks gange. For hver omgang skifter vi retning, så vi få hilst på hinanden mange gange. Det er hyggeligt.

Og nu er det jeg må erkende, at jeg er lidt blank i dag. Fra start tænke jeg, at jeg ville løbe de første to omgange og så se hvordan benene havde det. Det blev til, at jeg nogenlunde holdt tempoet, og fokus er på at få røven med rundt. Jeg får ikke taget så mange billeder, tænkt nogle nævneværdige tanker eller observeret noget interessant.

To løbere på en grussti.
Imellem villavejene.

Røven, og alt det andet, kommer rundt. Da jeg går ud på sidste omgange, ser jeg, at David har forladt snakkeklubben, som han hidtil har været en del af og han har sat tempoet op.

David har en fin, let løbestil og ser (også i dag) ubesværet ud. Det er kun et spørgsmål om tid, inden jeg bliver hentet.

Hentet bliver jeg. Få hundrede meter inden mål. Det er intet problem for Davis at stryge forbi og sætte mig med et minuts tid. Men det gør han ikke. Han viser sig som en gentleman, sætter farten ned og vi løb, til skuffelse for folk i målområdet, sammen i mål.

Finalespas med spurt mod mål, må blive en anden dag.

To beachflag, træer, en gård og to løbere.
View til opløbsstrækningen fra mål.

Epilog

Dagens mand i skysovs var Klub 100 formand Jens Mogensen, der løber sit maraton nummer 400. Han havde taget brunsviger med, så mon ikke han bliver genvalgt, når der er generalforsamling igen.

Stort tillykke til Jens!

En mand med et flag og to løbere på vej i mål.
Målgang for Jens Mogensen.

Inden start var der en overraskelse fra Maraton Danmark. Alle deltagere der har deltaget i 25 (eller flere) af Maraton Danmarks løb fik en medaljeopsats. Mette der har deltaget 32 gange fik én. Det gjorde jeg også. Jeg har løbet 28 Maraton Danmark-løb fordelt på 15 Regionsløb, 7 Kommuneserie Vest-løb og 6 Kommuneserie Øst-løb.


Kommuneserie Øst – Høje Taastrup

Arrangører: Maraton Danmark
Land: Danmark
Start: Ved det tidligere Rådhus på Øtoftegårdsvej
Distance: maraton, halvmaraton
Underlag: asfalt, grus, jord
Deltagerantal: 61
Sko: Salomon Spectur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.