Løber på vej

Kommunemaraton

Jeg løb mit første maraton i 2012. Dengang var der ingen, der havde tænkt tanken: at løbe i maraton i hver kommune i Danmark.

Det var Ole Hansen og David Bredo, der fostrede ideen om at løbe et maraton i alle landet kommuner. Det er da også deres selskab “Maraton Danmark” der solgte kommunemedaljer med mulighed for at hakke kommunerne af på bagsiden efterhånden som der gennemføres et maraton i kommunen.

Jeg var så småt kommet i gang med projektet da corona ramte og besværligegjorde alt sjovt. Nu kører projektet igen og jeg har fået gennemført et maraton i alle kommunerne i Region Sjælland.

Den første til at løbe et maraton i alle landets kommuner blev Ulrik Pihl. Han fik den sidste kommune hakket af den 8. maj 2021.
15. juli 2022 gennemførte David Brede et maraton til Regionsløb i Vorbasse (Billund kommune) og han blev nummer 2 til at have løbet et maraton i alle landets kommuner.

Nedenfor er en liste over alle landets kommunerne inddelt i regionerne. Ud for hver kommune er der links til de løb jeg har løbet i kommunen – uanset distance.

Der er desuden link til det første maraton jeg har løbet i kommunen, såfremt at jeg har løbet et maraton i kommunen.

Jeg håber andre kan bruge listen til at finde inspiration til løb de kan løbe i de kommuner jeg har løbet. Listen er mest brugbar i Østdanmark, da det er der jeg løber de fleste løb.

Det er et løbearrangements startsted der definere kommunen tilknyttet løbet – også selv om størstedelen af ruten evt. ligger i en anden kommune.

Region Hovedstaden

25 af 29 kommuner i Region Hovedstaden

Region Midtjylland

10 af 19 kommuner i Region Midtjylland

Region Nordjylland

4 af 11 kommuner i Region Nordjylland

Region Sjælland

17 af 17 kommuner i Region Sjælland. Gennemført 2013-2023

Region Syddanmark

13 af 22 kommuner i Region Syddanmark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Langløber, metalhoved & bibliotekar