Løber på vej

Kommunemaraton

Mine løb fordelt på kommuner. Listen er lavet i forbindelse med kommunemaratonprojektet – se nedenfor.

Listen er lavet så jeg selv har overblik over hvilke kommuner jeg har løbet et maraton i. Jeg håber andre kan finde inspiration til at besøge nogle at de dejlige løb der er rundt om i landet. Via linke “Alle løb med start i kommunen” kan du se hvilke løb (også andre distancer end maraton) jeg har løbet i kommunen – oftest med en løbsbeskrivelsen.

Region Hovedstaden

29 af 29 kommuner i Region Hovedstaden. Gennemført 2012-2024

Region Midtjylland

13 af 19 kommuner i Region Midtjylland

Region Nordjylland

8 af 11 kommuner i Region Nordjylland

Region Sjælland

17 af 17 kommuner i Region Sjælland. Gennemført 2013-2023

Region Syddanmark

16 af 22 kommuner i Region Syddanmark

Angående kommunemaraton

Jeg løb mit første maraton i 2012. Dengang var der ingen, der havde tænkt tanken: at løbe i maraton i hver kommune i Danmark.

Det var Ole Hansen og David Bredo, der fostrede ideen om at løbe et maraton i alle landet kommuner. Det er da også deres selskab “Maraton Danmark” der solgte kommunemedaljer med mulighed for at hakke kommunerne af på bagsiden efterhånden som der gennemføres et maraton i kommunen.

Jeg var så småt kommet i gang med projektet da corona ramte og besværligegjorde alt sjovt. Nu kører projektet igen og jeg har fået gennemført et maraton i alle kommunerne i Region Sjælland.

Den første til at løbe et maraton i alle landets kommuner blev Ulrik Pihl. Han fik den sidste kommune hakket af den 8. maj 2021.
15. juli 2022 gennemførte David Brede et maraton til Regionsløb i Vorbasse (Billund kommune) og han blev nummer 2 til at have løbet et maraton i alle landets kommuner.

Første kvinde til at gennemfører et maraton i hver at landet kommune blev Lone Friis. Hun gennemførte kommune nummer 98 den 25. marts 2023 hvor der var Kommuneserie Øst i Allerød kommune.

Ovenfor er en liste over alle landets kommunerne inddelt i regionerne. Ud for hver kommune er der links til de løb jeg har løbet i kommunen – uanset distance.

Der er desuden link til det første maraton jeg har løbet i kommunen, såfremt at jeg har løbet et maraton i kommunen.

Jeg håber andre kan bruge listen til at finde inspiration til løb de kan løbe i de kommuner jeg har løbet. Listen er mest brugbar i Østdanmark, da det er der jeg løber de fleste løb.

Det er et løbearrangements startsted der definere kommunen tilknyttet løbet – også selv om størstedelen af ruten evt. ligger i en anden kommune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Langløber, metalhoved & bibliotekar